Ismét káposzta…Lassan adagolom…:) Ezt a receptet egy kedves berceli ismerősömtől, Györgyitől tanultam. Sztrapacskát egyébként is szoktam (ritkán) készíteni, de káposztával nála ettünk először. Egy picit változtattam a recepten.
Hozzávalók:
500 g meghámozott burgonya,
kb 250 g liszt – fele finomliszt, fele zabpehelyliszt (ez utóbbi a tojást pótolja),
só,
ha szükséges, kis víz.
Elkészítés:
Kis lyukú reszelőn lereszelem a meghámozott, nyers krumplit, és kinyomkodom a levét, hozzáadom a liszteket, sót, a nokedlinél keményebb legyen a tészta – tehetünk még bele lisztet, ha szükséges, vagy vizet (ez a krumpli levétől függ).
Kis lyukú reszelőn lereszelem a meghámozott, nyers krumplit, és kinyomkodom a levét, hozzáadom a liszteket, sót, a nokedlinél keményebb legyen a tészta – tehetünk még bele lisztet, ha szükséges, vagy vizet (ez a krumpli levétől függ).
Forraljunk vizet, és nokedliszaggatóval szaggassuk bele a masszát a forrásban lévő sós vízbe. Addig főzzük, amíg a krumpli nem főtt meg benne – kóstolgassuk közben.
Majd pároljuk meg a káposztát és hagymát – kis vizen, a végén tegyünk bele pár csepp olajat, és ebbe forgassuk bele a megfőtt sztrapacskát. A végén még tepsiben össze is süthetjük. Nagyon finom 🙂 Képek később jönnek 🙂