magdireceptek

Sárgaborsó főzelék szójapárizsi-pörkölttel

főzelékhez kb. fél kiló sárgaborsó kiválogatása után kis vízen hagymát pároltam, majd ebbe olajat tettem, négy gerezd fokhagymát, köményt, babérlevelet, vizet, és a sárgaborsót és egy közepes méretű krumplit, a teltebb íz kedvéért.  Amikor a sárgaborsó megpuhult, teljes kiőrlésű lisztből készítettem rántást, kis pirospaprikával, és ezzel dúsítottam a főzelékalapot. Egy csésze főtt sárgaborsó káliumban, molibdénben, foszforban és magnéziumban igen gazdag. A feltét is nagyon  gyors és egyszerű. Pörköltalapot készítettem, vízen megpárolt 1 fej hagymával, amikor megpuhult a hagyma, tettem olajat, köményt, egy kevés gabonakolbászt és pirospaprikát is bele. A szójapárizsi egy részét felkockáztam, és a legvégén beletettem a pörköltbe, egyet kevertem és lezártam.
Vendégváró kiflivel és vendéggel együtt esszük majd este. 

Ezeket olvastad már?

Vegán sushi

vega_pokemontrainer4000

Nem vagyunk nagy sushi rajongók, de szerettem volna Fanninak megmutatni, mi is ez…Hát, kicsipegette a rizst belőle….és azt mondta, hogy...

Kelbimbó-tál

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy egyszerű, ám mégis laktató recept következik. Köretnek vagy salátának is megfelelő. Az egész úgy indult, hogy ennünk kell...

Vegán banánkenyér

Magdi

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon....