magdireceptek

Rozskása gesztenyével és friss fekete ribizli lekvárral

Tegnap a mélyhűtőnkben alaposabban szétnéztem, és találtam óriási örömünkre egy csomag gesztenyepürét, és  fekete ribizlit, ezt még Bercelről kaptuk tavaly 🙂 Így ma rozskását főztem (dupla, kukoricatejes vízbe tettem bele forrás után a rozspelyhet, kis mézzel, karobbal, kókusszal ízesítettem, és lezárás után tettem bele búzacsírát is. Közben egy edényben mézet olvasztottam, és beletettem a kiengedett fekete ribizlit, és kicsit összefőztem (kb. 2-3 percig). Amikor kifőtt, egy kicsit kiszedtünk, majd erre ment egy sor gesztenye, fekete ribizli lekvár, majd megint rozs, gesztenye, ribizli. A fekete ribizlit nyersen is ettük hozzá, hiszen remek C vitamin forrás. 🙂

Ezeket olvastad már?

Csicseriborsókrémes tészta

Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon 🙂 Ezzel is finom volt, de...

Mediterrán paradicsomleves

Paradicsomleves, egy kis csavarral. Hozzávalók: 30 dkg darabos paradicsomkonzerv 0,5 db kaliforniai paprika 1 szár szárzeller 3 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma...