magdireceptek

Nyers nap és a tegnapi lencsepástétom :)

Amikor tehetjük, sok nyerset eszünk, de arra gondoltunk, idén hetente-kéthetente, ahogy jólesik, vagy ahogy „kijön”, nyers napot tartunk. Fontos, hogy elég rost, vitamin kerüljön a szervezetünkbe. Ekkor főképp frissen préselt leveket iszunk, illetve délelőtt gyümölcsöt, délután nyers zöldséget eszünk. A mai napot ilyennek szántuk, főképp C vitaminban gazdag almánk van itthon, illetve  répa, ezek lesznek az ételeink  🙂

Még tegnapról lemaradt, hogy az újrahasznosítás jegyében a megmaradt lencsefőzelékből lencsepástétom készült. Vegetáriánusként az egyik legnagyobb kihívás, hogy mit tegyél a kenyérre. Itthon szoktam pástétomokat készíteni. Direkt több főzeléket készítettem, és a maradékot egyszerűen összebotmixereztem, tettem bele petrezselymet és friss, itthoni póréhagymát. Nagyon finom lett, vacsora alkalmával el is fogyott, így fotó nem is készült.:( 

Ezeket olvastad már?

Kesutejfölös borsófőzelék lecsóval

Az utolsó adag házi borsónkat készítettem ma el. Régen ettünk borsófőzeléket, pedig nagyon szeretjük. Vegán habarás került bele, de most...

Diós szárzeller saláta

Ez a saláta is ma készült, a röszti mellé.  A szárzellert apró cikkekre felvágtam, besóztam.  Eközben elkészítettem az öntetet: 1/2...

Házi szójajoghurt

Nemrég a Zemplénben töltöttünk pár napot és mivel ott lakik régi „legeslegjobb” barátnőm, meglátogattuk őt is, sőt, mindennap nála vacsoráztunk...