magdireceptek

Bableves és amarántos-karobos palacsinta :)

Nagyon szeretjük a jó sűrű bablevest, ami önmagában is laktató, kiadós ebéd. És mivel régen ettünk, ma ezt főztem. Még tegnap beáztattam a babot, és ma leszűrtem, majd feltettem sós, babérleveles vízben főni. Közben (egy fej) hagymát pároltam, majd tettem bele kis olajat, répát, krumplit, kis zellergumót, köménymagot, majorannát, pirospaprikát, sót, gabonakolbászt, kis vízzel felöntöttem és zöldségpörköltet készítettem. Ebbe tettem bele a megpuhult babot, petrezselyem és zeller zöldjét, majd egy kis (tk.liszttel készült) rántást. Nem került bele nokedli, hiszen a leves után is tésztát eszünk. 

Már régóta szeretnék palacsintát sütni, mert palacsintafüggő vagyok. 🙂 Nem szerettem volna gyümölcsöset, hogy menjen a zöldségekkel teli leves után. Így karobos-amarántos-diós palacsintát ettünk. A palacsintát még tegnap este a megszokott módon készítettem.
Az öntet/töltelék roppant egyszerű: karobot, mézet, vizet és amarántmagot öntöttem egy tálba és összekevertem, sűrű töltelék lett belőle. A palacsintákat ezzel, és dióval töltöttük. 🙂 Az amaránt az egyik legősibb étel, fehérje-, lizin-, kálcium-, cink-, magnézium- és vastartalma is kiemelten magas. Semleges ízű, és jól dúsít bármit. Bioboltokban kapható, müzlibe is szórható, ill. lisztje kenyérbe süthető. Erről nem készült fotó 🙁

Ezeket olvastad már?

Vegán saksuka

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó. Hozzávalók:...