magdireceptek

Mogyoróvajjal és fügelekvárral megkent kalács

Ma vendégeinkkel az angol nyelvterületeken igen közkedvelt mogyoróvajjal – és családunkban népszerű – fügelekvárral megkent kalácsot reggeliztünk, gyümölcsökkel (bár valaki sósat evett:)). Sajnos, mivel utána rohantunk, fotó nem készült, de azért leírom, hogyan készíthetünk mogyoróvajat, ha nem éppen a Lidl-ből vagy Tesco-ból szerezzük be. 🙂 Nagyon egészséges étel, vaj vagy margarin helyett használhatjuk, mi lekvárt szoktunk rákenni, de süteménybe is süthetjük. Hámozzuk meg a pörkölt földimogyorót, és tegyük be, ha van présgépünk abba, és máris készen van 🙂 Ha turmix van otthon, akkor abba tegyük bele kis vízzel a mogyorót, és turmixoljuk össze. Majd keverjünk hozzá sót és  kicsi mézet. Nagyon finom 🙂 A fügelekvárt Jutka nénitől kaptuk, aki egy drága, közelünkben lakó nagymama, nagyon finomakat süt-főz.  Készítettem még útravalónak vendégváró kiflit, ennek a receptje már felkerült a blogra. Utána elrohantunk itthonról, ügyeket intézni. Ebédünk maradt tegnapról – így ma nem töltök fel új receptet- , de mivel este programunk lesz, amelyre készítek sós ropogtatni valót, ezzel a recepttel jelentkezem majd. 🙂

Ezeket olvastad már?

Ünnepi vegán tiramisu

Igazi téli, ünnepi csemege – egészségesen. A recept Kittitől származik és A főzés gyerekjáték c.könyvben is megjelent. Hozzávalók: A „tejszínhez”: 20...

Egy kis szín az asztalon…

Olyan jó télen élénk színű ebédet főzni :). A sütőtök krémleves elkészítése közben készült el ez a tészta. Kifőztem a...