magdireceptek

Tárkonyos, zöldbabos, aszalt szilvás szójacsík-ragu répás kuszkusszal

Új hét, új munkák és kihívások. És ismét kevés idő a főzésre, ezért újból gyors étel készült. Egy hagymát megpároltam, és közben az előzőleg beáztatott és kinyomkodott szójacsíkot forrásban lévő vízbe dobtam, kb. 10 percig főztem. Majd a megpárolt hagymára dobtam, tettem bele egy kis olajat, tárkonyt, fokhagymát, sót, ebbe került bele a zöldbab, és együtt pároltam-sütöttem a dolgokat. Amikor majdnem megpuhult, akkor tettem bele növényi főzőtejszínt, és az aszalt szilvát, és pár kavargatás után lezártam. Persze az aszalt szilvát ki lehet hagyni, de én épp úgy éreztem, hogy a kuszkusz egzotikus ízéhez nagyon jól megy. A  kuszkuszt (1 éve áll már a konyhánkban, így épp ideje volt felhasználni) gőz fölött elkészítettem, belekevertem a szintén gőzölt répát, és máris (kb. 30 perc elteltével) kész lett a mai ebédünk. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Bolgár bableves

vega_pokemontrainer4000

Fanni hála Istennek rajong a babért, lencséért, vörös lencséért, sárgaborsóért. Akár főzelék, akár leves formában jöhetnek ezek a dolgok. Most...

Káposztás tészta – másképp

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretem a káposztás tésztát, de most elvileg nem szabadna szénhidrátot vagy olajban sült dolgokat ennem. Sajnos nyáron nem igazán...

Vegán májkrém: napraforgóból

vega_pokemontrainer4000

Ezt a pástétomot egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tegnap kaptam meg a receptet, ma már el is készítettem. Hozzávalók: 1 nagy...