Új hét, új munkák és kihívások. És ismét kevés idő a főzésre, ezért újból gyors étel készült. Egy hagymát megpároltam, és közben az előzőleg beáztatott és kinyomkodott szójacsíkot forrásban lévő vízbe dobtam, kb. 10 percig főztem. Majd a megpárolt hagymára dobtam, tettem bele egy kis olajat, tárkonyt, fokhagymát, sót, ebbe került bele a zöldbab, és együtt pároltam-sütöttem a dolgokat. Amikor majdnem megpuhult, akkor tettem bele növényi főzőtejszínt, és az aszalt szilvát, és pár kavargatás után lezártam. Persze az aszalt szilvát ki lehet hagyni, de én épp úgy éreztem, hogy a kuszkusz egzotikus ízéhez nagyon jól megy. A kuszkuszt (1 éve áll már a konyhánkban, így épp ideje volt felhasználni) gőz fölött elkészítettem, belekevertem a szintén gőzölt répát, és máris (kb. 30 perc elteltével) kész lett a mai ebédünk. 🙂

Mogyoró-öntetes saláta
Hozzávalók: 50 dkg káposzta 2 nagyobb sárgarépa 2 marék földimogyoró 1 fej lilahagyma Az öntethez: A mogyoróöntethez: 5 dkg sós mogyoróvaj (krémes,...