magdireceptek

Tárkonyos, zöldbabos, aszalt szilvás szójacsík-ragu répás kuszkusszal

Új hét, új munkák és kihívások. És ismét kevés idő a főzésre, ezért újból gyors étel készült. Egy hagymát megpároltam, és közben az előzőleg beáztatott és kinyomkodott szójacsíkot forrásban lévő vízbe dobtam, kb. 10 percig főztem. Majd a megpárolt hagymára dobtam, tettem bele egy kis olajat, tárkonyt, fokhagymát, sót, ebbe került bele a zöldbab, és együtt pároltam-sütöttem a dolgokat. Amikor majdnem megpuhult, akkor tettem bele növényi főzőtejszínt, és az aszalt szilvát, és pár kavargatás után lezártam. Persze az aszalt szilvát ki lehet hagyni, de én épp úgy éreztem, hogy a kuszkusz egzotikus ízéhez nagyon jól megy. A  kuszkuszt (1 éve áll már a konyhánkban, így épp ideje volt felhasználni) gőz fölött elkészítettem, belekevertem a szintén gőzölt répát, és máris (kb. 30 perc elteltével) kész lett a mai ebédünk. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Gyors zsemle-szemle :)

A káposztafőzelék után kívánkozott valami „nyomaték”. 🙂 Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni. És mivel volt...

Őszi kovásztalan kenyérkockák

Finom ropogtatni való falatkák, mi nagyon szeretjük, ezért 2-3 hetente elkészítem. Most az adta az apropót, hogy elkaptam valamit, és...

Káposztás tészta – másképp

Nagyon szeretem a káposztás tésztát, de most elvileg nem szabadna szénhidrátot vagy olajban sült dolgokat ennem. Sajnos nyáron nem igazán...