magdireceptek

Téli energiabomba: mogyoróvajas káposztafőzelék tofus „sajtgolyókkal”

Még mindig van káposztánk…:) Így ma ismét főzelék készült, de majdnem olyan módon, ahogy Tom ajánlotta. 🙂 A paradicsom és földimogyoró keverékével afrikai útjaim során találkoztam. Pikáns ízélmény, most azért a paradicsomot kihagytam, mivel nemrég ettünk paradicsomlevest, csak a mogyorót tartottam meg, de nagyon jó lett így is. 🙂  1 kisebb fej legyalult káposztát hagymával, sóval, köménnyel és kis majorannával és egy nagyobb krumplival együtt megpároltam, kis olajat tettem bele a végén, majd miközben rántást készítettem. A tk. lisztből készült rántás belekeverése után a szombat reggelről maradt sós mogyorókrémből is pakoltam bele, kb. 2 evőkanállal. Összekevertem és lezártam.
A tofus „sajtgolyókhoz” összemorzsoltam egy doboz füstölt tofut, adtam hozzá sót, fokhagymát,  kis olajat, párolt hagymát, két szelet beáztatott és kinyomkodott rozskenyeret, majd zabpehelylisztet és morzsát. És sütőben kisütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Búzahúsos egytálétel

A pörgős napokra ajánlom ezt az egyszerű egytálétel. 🙂Hozzávalók: 1 kg burgonya2 nagyobb sárgarépa1/4 fej fehér káposzta20 dkg szejtán, bepácolva3...

1 hét szünet

Holnap Szentendrén leszünk, majd onnan egy hétig szabadságra megyünk: Békés megyében segítünk apósomék gazdaságában, ill. veteményezünk 🙂 Szép hetet mindenkinek!