magdireceptek

Gyors zsemle-szemle :)

A káposztafőzelék után kívánkozott valami „nyomaték”. 🙂 Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni. És mivel volt itthon szikkadt, majdnem egy hete sült zsemlénk, fonnyadt almánk, ledarált diónk, megkezdett fügelekvárunk, így készült el ez a csemege, amit most készítettem először, de nem utoljára (még fejlesztem:)
Két zsemlének kivájtam a belsejét (lefagyasztottam, jó lesz majd fasírtba:), majd négy közepes almát meghámoztam, lereszeltem és kb. 1 percig pároltam (víz nélkül), kis vaníliát adtam hozzá. Majd megtöltöttem a zsemléket: 
kis darált dió + alma + fügelekvár (ez édesítette az egészet) + dió + kis növényi tejszín + kukoricatej – folyékonyan, hogy a zsemlét puhítsa. Kb. 6-7 perc alatt erős lángon a sütőben összesütött, nagyon finom lett:) 
Mondjuk reggelinek is el tudom képzelni, egy kis tea és friss gyümölcs mellé, netán egy kis házi vanília fagylalttal, vagy esetleg gesztenyével-meggyel töltve. Szóval majd továbbfejlesztem 🙂 

Ezeket olvastad már?

Marcipános-sárgabarackos zabkása

Ez valami fantasztikus volt, mindenképp érdemes kipróbálni, aki szereti az édes reggelit, annak akkor, aki nem, annak ebéd utánra, estére....

Mindent-bele gyógyleves

A gyermekeink nem annyira levesesek, jobban szeretik az egytálételeket. Ezért nincsen mindennap leves itthon, vagy ha igen, tartalmas, sűrű levesek...