magdireceptek

Körtés, kókuszos, karobos köleskása



Kb. dupla adag kukoricatejben megfőztem a kölest.  A kókuszt, karobport és a mézet, ill. szeletelt körtét a végén adtam hozzá. Dióval, körtelekvárral fogyasztottuk. 


A köles élettani hatásairól:

A köles nagyon egészséges gabona, rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.
Gyulladáscsökkentő, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.
Sok szilíciumot tartalmaz,  ami a szervezet védekező képességét fokozza. Tartalmaz még nátriumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat, ill.   B karotint, B1 és B2 vitamint.
A köles az egyetlen gabonaféle, amely teljes értékű fehérjék mellett 7 aminosavat tartalmaz és lúgos kémhatású, ezért különösen alkalmas betegeknek és növésben levő fiataloknak, gyermekeknek.
Vese és hólyaggyulladásra is jól alkalmazható, a lép gyógyszereként ismerik. 

Ezeket olvastad már?

Eltűnésem oka – recepteskönyv készítés

vega_pokemontrainer4000

Vegán túrógombóc 🙂 Az elmúlt héten (vasárnaptól szerdáig) A tél ízei receptpályázat receptjei közül választottuk ki a nyerteseket, illetve azokat az...

Kifőztük -karácsony idén is

vega_pokemontrainer4000

Idén is lesz Kifőztük karácsonyi különszám, amelyben az én vegán -átvariált – flódni receptem is megjelenik majd. 🙂  Az újság...