magdireceptek

Házi korpás tésztás krumplis tészta – másképp

A chili csak díszítés…:)

Ma férjem tegnap főtt és már akkor is (sárgaborsó leves után) fogyasztott krumplis tésztát vitt magával, pár rántott cukkini társaságában. 🙂

Nem tudom, ki hogyan készíti a krumplis tésztát, én sokáig másképp főztem. Amolyan paprikás krumplis alapba tettem bele a tésztát. Azonban férjem szólt, hogy ő másképp ismeri, és amióta így készítem, én is szeretem 🙂 És sokkal gyorsabb is 🙂
4 nagyobb krumplit kifőztem héjában, közben kifőtt a korpás házi tésztám is. Hagymát pároltam, belevágtam a meghámozott krumplit, kicsit pirítottam, majd olajat tettem bele, és sót, köményt. Összepirult, és erre tettem rá a kifőtt tésztát. A házi tésztáról itt már írtam. Nagyon finom lett 🙂

Ezeket olvastad már?

Afrikai sült kukorica

Régebben, az Afrikáért Alapítványnál dolgozva kétszer éltem rövidebb ideig Afrikában. Első afrikai utamon ettem főtt-sült kukoricát. Igaz, ott maniókalevélben sütötték...