Tegnap este, miután elfogyott a kenyerünk, nem volt kedvem hagyományosat sütni, hanem gondoltam, ismét tortillát készítek – kb. 5 év után újra. Én nagyon szeretem, mert a palacsintához hasonlít, és mint már elárultam, palacsintafüggő vagyok 🙂
Hozzávalók:
2,5 dl liszt – ebből 1 dl teljes kiőrlésű liszt, 0,5 dl rozsliszt és 1 dl finomliszt,
1 dl víz,
só.
Összekeverjük a tészta alapanyagait, rugalmas tésztát kapunk. A végén beolajozzuk a kezünket, és átgyúrjuk még a tésztát, majd egy folpack-ba csomagolva hagyjuk fél órát pihenni (ez idő alatt elkészítjük a fasírtot).
Ezután 6 darabra szedjük, és mindegyik darabot folyamatosan lisztezve nagyon vékonyra, kör alakúra kinyújtjuk, és száraz teflonos palacsintasütőben kisütjük. Reszelt, kölesmajonézes (erről később:) céklával, paradicsommal, retekkel, paprikával, házi Erős Pistával és fasírttal töltjük majd.. Könnyű ebéd lesz ma belőle.
A sárgaborsó fasírthoz tegnap kifőztem zabpelyhet, pároltam hagymát, és előkerestem a két napja készített sárgaborsó pástétomot.:). Majd a zabpehelybe belekevertem a pástétomot, ízesítettem sóval, borsikafűvel, majorannával, fokhagymával. Olajjal kikent tepsiben sütöttem ki. Finom lett 🙂
A sárgaborsó fasírthoz tegnap kifőztem zabpelyhet, pároltam hagymát, és előkerestem a két napja készített sárgaborsó pástétomot.:). Majd a zabpehelybe belekevertem a pástétomot, ízesítettem sóval, borsikafűvel, majorannával, fokhagymával. Olajjal kikent tepsiben sütöttem ki. Finom lett 🙂