magdireceptek

Gabonakávés rozskása mézzel és kókusszal karamellizált szilvával

Hangzatos név, finom étel 🙂 A mai reggeli rozskását nem csupán kukoricatejben, hanem gabonakávés kukoricatejben főztem meg, kis mézzel és kókusszal ízesítve (máskor is készítem majd így, mert nagyon finom lett:). A zabot a szokásos 1:1 arányú gabonakávéban főztem meg. Közben elővettem a mélyhűtőből a szilvát, feltettem mézet kókusszal együtt karamellizálódni, majd ebbe tettem bele a szilvát és 1-2 percig „összefőztem”. Nagyon finom lett – ahogyan az édes a keserűvel és savanyúval találkozik:), és persze olcsó, egyszerű is és egészséges. 😉

Ezeket olvastad már?

Köles-zablisztes kréker

vega_pokemontrainer4000

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt...

Egzotikus gránátalma puding

vega_pokemontrainer4000

Érdekes, egzotikus csemege, amely megszínesíti a hétköznapokat 🙂 Hozzávalók: 1/2 l gránátalmalé2,5  dl növényi tej2 ek. kókuszolaj10 dkg kukoricakeményítő4 ek....