magdireceptek

Vegán „hamburgerhús”

Többféle „hamburgerhúst” szoktam készíteni, valamikor szejtánból, most éppen zabpehely volt itthon, illetve füstölt tofu és friss tavaszi zöldségek. Így a következő, nagyon finom fasírt készült a holnap esti hamburgerbe: egy répát, negyed zellert, negyed füstölt tofut lereszeltem, közben zabpelyhet főztem és hűtöttem, kevés diót (kb. egy marékkal) daráltam, majd mindent összekevertem, tettem bele köményt, majorannát, sót, kevés borsikafüvet, újhagymát, fokhagymát és sok petrezselymet 🙂 Összedolgoztam, kilapítottam és kisütöttem olajjal megkent tepsiben 🙂 Házi zsemlébe tesszük majd, és zöldségekkel együtt esszük, természetesen babonézzel és házi ketchuppel. 

Ezeket olvastad már?

Rukkolás zöldségfasírt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom fasírt, a mai spenót és hagymás krumpli kiegészítője volt. Hozzávalók: 35 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, azonos...

Expressz áprilisi (női) szeszély

vega_pokemontrainer4000

Mikor máskor lenne itt a női szeszély sütésének az ideje, mint a szeszélyes áprilisban. 🙂 Ráadásul úgy, hogy sütéssel együtt...

Csicseriborsó vagdalt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom feltét, igazi fehérjebomba. Gyorsan elkészül és nehéz elrontani. 🙂 Fanni nagyon élvezte az elkészítést, és az evést is....