Relatíve sok almánk van, és szép lassan romlásnak indulnak.
Ezért – és persze a 26 fok miatt is:) – nagyon egyszerű almaleves készült, ezúttal zabtejszínnel. Kb. 2 kg almát megpucoltam (vendégünk érkezik, ill. két napra főztem), majd kis vízen feltettem főni.
Fahéjat, szegfűszeget, mézet tettem bele. Amikor forrásnak indult, rétesliszttel és zabtejszínnel behabartam. A végén került bele citrom is.
Zabpelyhes kekszet (amit itt találtam) tálaltam mellé, amiről sajnos fotó nem készült. Azonban a receptet leírom:
100 gr hidegen sajtolt olaj,
100 gr zabpehely,
50 gr teljes kiőrlésű liszt
50 gr zabliszt,
3 ek. méz,
mazsola,
fahéj,
kókusz,
kevés darált mák,
1 alma.
Mindezeket összekeverem és kisütöm. Nagyon finom 🙂