magdireceptek

Diótorta

Sógoromnak és drága férjemnek készült ez a torta, születésnapjaik alkalmából.  A piskótához az alábbiakat kevertem össze:

– 15 dkg barnacukor,
– 15 dkg dió (darálva),
– 8 dkg simaliszt,
– 7 dkg zabliszt,
– kevés lenmagpehely, vízben feloldva (tojás helyett),
– foszfátmentes sütőpor (fél zacskónyi),
– 1 dl víz,
– 4 ek olaj,
– kis citromhéj.

Mindent összekeverek, kisütöm.

A krémhez (sajnos most vajjal készült, de inkább a vegán verziót írom le):

– két csomag vaníliás puding,
– 1 l kukoricatej,
– cukor,
– rengeteg dió (darálva),
– karob,
– pálmavaj (200 gr).

Mindent összekeverek, és megkenem a kihűlt tortalapot, amelyet 3 fele vágok előtte.

Ezeket olvastad már?

Barackos-vaníliás-mandulás lepény kardamommal

Ezt a lepényreceptet nemrég kaptam, amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Bármilyen gyümölccsel kipróbálható.  Hozzávalók: 15 ek. finomliszt15 ek. teljes kiőrlésű...

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...

Tunki-tunki!

Egyre könnyebb Magyarországon is a vegán életformát követni, hiszen számos olyan alapanyag elérhető, aminek a beszerzése 5 vagy 10 éve...