magdireceptek

Diótorta

Sógoromnak és drága férjemnek készült ez a torta, születésnapjaik alkalmából.  A piskótához az alábbiakat kevertem össze:

– 15 dkg barnacukor,
– 15 dkg dió (darálva),
– 8 dkg simaliszt,
– 7 dkg zabliszt,
– kevés lenmagpehely, vízben feloldva (tojás helyett),
– foszfátmentes sütőpor (fél zacskónyi),
– 1 dl víz,
– 4 ek olaj,
– kis citromhéj.

Mindent összekeverek, kisütöm.

A krémhez (sajnos most vajjal készült, de inkább a vegán verziót írom le):

– két csomag vaníliás puding,
– 1 l kukoricatej,
– cukor,
– rengeteg dió (darálva),
– karob,
– pálmavaj (200 gr).

Mindent összekeverek, és megkenem a kihűlt tortalapot, amelyet 3 fele vágok előtte.

Ezeket olvastad már?

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Magdi

Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem...

Mentás-marcipános gyümölcssaláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét saláta, de ez most édes. 🙂 Tegnap kaptunk Békés megyéből 1-1 sárgadinnyét és görögdinnyét, ill. sárgabarackot. Alma és frissen...

Medvehagymás lencsepástétom

vega_pokemontrainer4000

Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? 🙂 Hozzávalók: 20 dkg lencse1 fej vöröshagyma2-3 gerezdfokhagyma 1...