magdireceptek

Friss spenót, grillezett metélőhagymás tofuval és tepsis újburgonyával

A spenót nagy kedvencünk, szoktam mélyhűtőbe is eltenni, de most itt van a friss, pláne, hogy Békés megyéből érkezett hétvégén, finom, házi. 🙂

Megmostam a spenótleveleket, majd kevés vízben és olajban, sóval és fokhagymával ízesítve megfőztem, szórtam bele kukoricatejport is. Másik edényben kevés teljes kiőrlésű lisztet pirítottam, majd beleöntöttem a spenótba, kevés olajjal, és összebotmixereztem, jó krémesre. Még egy kis vízzel hígítottam.

A krumplit megmostam, és héjastul, nyersen betettem olajozott tepsibe, köménnyel, sóval megszórtam, és kisütöttem.

A tofut feldaraboltam nagyobb szeletekre, majd kevés olajon grillre állított sütőbe tettem, forgattam, sóztam és kivettem.
És mindent megettünk 🙂 Kevés szezámmagot szórtunk rá, mert szeretjük és szükségünk van a kálciumra 🙂 
Holnapra tofus-spenótos tészta készült, erről majd később 🙂

Ezeket olvastad már?

Csak egy kis saláta…

vega_pokemontrainer4000

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...

Csőben sült gombás tészta

vega_pokemontrainer4000

Ez is a múlt héten készült. Hozzávalók: 1 kg gomba1 paradicsom1 paprika2 fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1-2 ek. lisztolajsó, pirospaprikaköménymag— 1/2 kg...

Mesés vegán termékek a Pagony ízeitől

Magdi

Tízórai -dilemma Szeptember óta különösen sok kérdést kapok annak kapcsán, hogy milyen krém vagy kence kerüljön egy gyermek (vagy felnőtt)...