A mai nap káposztás tésztát készítettem, mivel kaptunk káposztát, és fogynia kell 🙂 (ez az utóbbi fél mondat örök szlogen nálunk:). Egy kicsit megbolondítottam: snidling és szezámmag is került bele, finom lett.
Vacsorára készült a szójamajonézes füstölt padlizsánkrém.
Az elkészítése nagyon egyszerű, kb. 2 percet vesz igénybe:)
Fogtam egy nyáron üvegben eltett füstölt padlizsánt, kibontottam, majd a Szlovákiában vett szójamajonézt is kibontottam, és kb. 2/3-ad, 1/3-ad arányban összekevertem (a padlizsán volt a nagyobb adag), és még egy kis sóval tunningoltam, illetve friss, házi metélőhagyma is került bele. 🙂
Ha friss padlizsánból készült volna, akkor nyílt lángon megpörköltem volna a padlizsánt, lehúztam volna a héját, majd összenyomkodtam volna, megsóztam volna és utána jött volna a szójanéz. 🙂
Érdemes így is eltenni a padlizsánt, üvegben, de lehet mélyhűtőbe is tenni: szintén nyílt lángon, vagy sütőben, de inkább kerti tűz felett jó alaposan megpirítjuk a padlizsánt, majd lehúzzuk a héját, összetörjük, és amikor kihűlt, dobozokba csomagolva mélyhűtőbe tesszük.