magdireceptek

Befőzés, betegség, borsmenta


Régen írtam a blogra, ennek több oka van. Egyrészt férjem vasárnap este négy napos munkaútra indult, így nem is nagyon terveztem főzést, ilyenkor kiélem a pirítós-újhagyma-zöldségek korszakomat. I:) lletve nyers napokat  is szerettem volna tartani, mert régóta kívánok 1-2 napig csak nyerset, salátát, gyümölcsöket enni.

Azonban közbeszólt egy betegség, amit még vasárnap kaptam el, egy közös, nógrádi bográcsozás alkalmával. Sajnos azóta eléggé durván hányok, hasmenésem van (ma már jobb a helyzet), így hétfő óta konkrétan semmit nem ettem, csupán borsmenta teát iszogatok. 

A betegség előtt azonban még befőztem cseresznyét- 25 nagy üveg lett egyelőre.
Leírom a tartósítószer mentes befőzés titkát, hiszen többen kérdeztétek. (Bocsánat, hogy csak most):
A titok: ki kell főzni az üvegeket és a fedőket is.
Miután készen van a befőtt (cseresznye+méz+víz, forrástól számítva kb. 20 percet főztem még, szépen egyben maradt, ropogós lett), a kifőzött üvegbe tesszük bele,majd rögtön rácsavarjuk a kupakot,és dunsztba tesszük.

Ezeket olvastad már?

Programajánló

vega_pokemontrainer4000

Szeretném az alábbi programot ajánlani nektek, melyen férjem is tart előadást, és mi is tervezzük, hogy megyünk (csak a délutáni...

Zöldséges rizsfasírt

vega_pokemontrainer4000

Tegnapról maradt főtt rizsünk, így a mai tökfőzelék mellé elkészítettem fasírtnak 🙂 Finom, érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 1 bögre főtt barna...

Narancsos linzer (alaprecept)

vega_pokemontrainer4000

A recept siccikétől származik, itt-ott módosítottam rajta.  Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg finomliszt25 dkg kókuszolaj10 dkg cukor1 narancs...