magdireceptek

Vegán gyümölcsös piskóta

A fotó nem sikerült sajnos, én készítettem, 1 perc alatt, és este is volt már, nem találtam a vakut stb. 🙂

Ez a sütemény még múlt héten készült. Az adagokat nem mértem (egyéni fejlesztés), de próbálom rekonstruálni:
Hozzávalók: 
30 dkg  liszt,
1dkg élesztő,
2 kanál lenmagpehely, 1dl  vízbe áztatva,
3-4 ek. karobpor,
1 üveg cseresznyebefőtt (vagy 1/2 kg friss cseresznye),
3 dl Alpro szójajoghurt,
0,5 dl olaj,
1ek. méz,
1 citrom héja,
1 marék mazsola,
50 g cukor.
Elkészítés:
Összekevertem a cukrot, lisztet, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a szójajoghurtot, mézet, a vízbe áztatott lenmagpelyhet, olajat. Majd ketté vettem a tésztát: 2/3-ad részébe karobot  és mazsolát kevertem, 1/3-ad részébe pedig kimagozott meggyet. A karobos tésztát olajozott-lisztezett tepsibe tettem, és 5 percig elősütöttem. Ekkor tettem rá  a tészta másik részét, és készre sütöttem. A végén eper, áfonya került rá. Máskor a tésztába is epret, áfonyát teszek majd (csak most kis adagot kaptam). Vendégeinknek és nekünk is ízlett 🙂

Ezeket olvastad már?

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

vega_pokemontrainer4000

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...

Három a magyar igazság :)

vega_pokemontrainer4000

Ma háromfajta tökféléből készült főzelék: csillagtököt, főzőtököt és cukkinit reszeltem, majd vízen hagymát pároltam, rádobtam egy paradicsomot is. Ebbe tettem...