magdireceptek

Vegán gyümölcsös piskóta

A fotó nem sikerült sajnos, én készítettem, 1 perc alatt, és este is volt már, nem találtam a vakut stb. 🙂

Ez a sütemény még múlt héten készült. Az adagokat nem mértem (egyéni fejlesztés), de próbálom rekonstruálni:
Hozzávalók: 
30 dkg  liszt,
1dkg élesztő,
2 kanál lenmagpehely, 1dl  vízbe áztatva,
3-4 ek. karobpor,
1 üveg cseresznyebefőtt (vagy 1/2 kg friss cseresznye),
3 dl Alpro szójajoghurt,
0,5 dl olaj,
1ek. méz,
1 citrom héja,
1 marék mazsola,
50 g cukor.
Elkészítés:
Összekevertem a cukrot, lisztet, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a szójajoghurtot, mézet, a vízbe áztatott lenmagpelyhet, olajat. Majd ketté vettem a tésztát: 2/3-ad részébe karobot  és mazsolát kevertem, 1/3-ad részébe pedig kimagozott meggyet. A karobos tésztát olajozott-lisztezett tepsibe tettem, és 5 percig elősütöttem. Ekkor tettem rá  a tészta másik részét, és készre sütöttem. A végén eper, áfonya került rá. Máskor a tésztába is epret, áfonyát teszek majd (csak most kis adagot kaptam). Vendégeinknek és nekünk is ízlett 🙂

Ezeket olvastad már?

Mini bundás banán

Tegnap a közeli zöldségesnél 200 Ft-ért kaptam banánt, gyorsan vettem is, kb. 2 kilót. Viszont sajnos kicsit éretlen, nem igazán...

Füstölt tofus görögsaláta

Egy kis saláta senkinek sem árt 🙂 Valamelyik nap készült a héten, mivel volt itthon fekete olajbogyó, uborka, paradicsom, paprika,...

Gyors káposztasaláta

Hozzávalók: 1/4 fej lilakáposzta1/4 fej fehér káposzta1 marék savanyú káposzta 1 fej lilahagyma2 dl paradicsompüré6 szem aszalt paradicsom2 ek. sörélesztőpehely...