Hozzávalók a kalácshoz:
60 dkg liszt -fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt,
15 dkg cukor,
vanília,
citromhéj, mazsola, 1 marék meggy,
2,5 dkg élesztő,
0,5 dl olaj,
kb. 1,5 dl víz.
Hozzávalók az öntethez, ill. a „szóráshoz”:
4 csomag vaníliás pudingpor,
2 liter kukoricatej,
cukor,
—
1 kg meggy,
—
1 üveg eperlekvár (idei, ajándékba kaptuk:),
—
házi „dejó”: napraforgómag, búzacsíra, vaníliás cukor.
Sima kelt kalácstésztát készítettem, mazsolával, ebbe tettem bele kelesztés (40 perc) után a kimagozott meggyet, majd kisütöttem (előbb nagy lángon, majd közepesen, kb. 30-40percig sült.
Az öntetet elkészítettem, majd elindult a rétegezés:
– kalács (szétdarabolva),
– magozott meggy, eperlekvár,
– dejó,
– vaníliás puding.
Ezt háromszor ismételtem.
Ekkora adagból 2 nagy tál lett, és egy kis tál, férjemnek, mára 🙂 Kihűlve nagyon üdítő, finom nyári csemege 🙂