magdireceptek

Durum és teljes kiőrlésű lisztből készült kiflik

Ma hideg meggylevest és diós tésztát ebédeltünk (én nem, mert sajnos megint hányingerem van). Ezeket a recepteket nem írom le, mert egyrészt már olvasható a blogon (gyümölcsleves), másrészt nagyon egyszerű (diós tészta, bár házi tésztával készült, arról majd később írok:). Inkább a mai kenyerünkről írok, vagyis a változatosság kedvéért ma nem kenyeret, hanem kiflit sütöttem.

Hozzávalók:

20 dkg durumliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
egy marok korpa,
1 kk. búzasikér,
3dkg élesztő,
kb. 2 dl növényi tej,
0,5 dl olaj,
só, kis méz, egész kömény.

Az élesztőt langyos, mézes vízben felfuttattam. Közben a liszteket összekevertem, hozzáadtam az olajat, maradék vizet, majd az élesztőt, és kb. 10 percig összedolgoztam. Utána 1 órát kelt, majd kifliket formáztam: 6 fele szedtem a tésztát, majd mindegyik tésztakupacot kinyújtottam, és feltekertem. Olajozott, lisztezett tepsibe tettem, majd megkentem olajjal, megszórtam magokkal. Így is kelesztettem, kb. 20 percig, utána sütöttem ki, kb. 30 perc alatt. 

Ezeket olvastad már?

Lencsehurka magyaros krumplival

vega_pokemontrainer4000

Ez egy nagyon egyszerű, egészséges és gyors étel. Ezért érdemes minél többször elkészíteni. 🙂  Tegnap este megfőztem kb. 40 dkg...

Zabos-citromos-mogyorós édesség

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom átmenet a keksz és a sütemény között. A nagymarosi főzőkörről való az alaprecept, hála Gabinak és leendő menyének,...

Nyári padlizsános sült

vega_pokemontrainer4000

Hosszú idő után visszakerült hozzánk a kölcsönadott fényképezőgép!! Így ismét jelentkezünk egy finomsággal. Nagyon finom padlizsánt és paradicsomot kaptunk rokonainktól,...