magdireceptek

Durum és teljes kiőrlésű lisztből készült kiflik

Ma hideg meggylevest és diós tésztát ebédeltünk (én nem, mert sajnos megint hányingerem van). Ezeket a recepteket nem írom le, mert egyrészt már olvasható a blogon (gyümölcsleves), másrészt nagyon egyszerű (diós tészta, bár házi tésztával készült, arról majd később írok:). Inkább a mai kenyerünkről írok, vagyis a változatosság kedvéért ma nem kenyeret, hanem kiflit sütöttem.

Hozzávalók:

20 dkg durumliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
egy marok korpa,
1 kk. búzasikér,
3dkg élesztő,
kb. 2 dl növényi tej,
0,5 dl olaj,
só, kis méz, egész kömény.

Az élesztőt langyos, mézes vízben felfuttattam. Közben a liszteket összekevertem, hozzáadtam az olajat, maradék vizet, majd az élesztőt, és kb. 10 percig összedolgoztam. Utána 1 órát kelt, majd kifliket formáztam: 6 fele szedtem a tésztát, majd mindegyik tésztakupacot kinyújtottam, és feltekertem. Olajozott, lisztezett tepsibe tettem, majd megkentem olajjal, megszórtam magokkal. Így is kelesztettem, kb. 20 percig, utána sütöttem ki, kb. 30 perc alatt. 

Ezeket olvastad már?

Villámgyors vegán túrógombóc

Olyan, mint az eredeti, ráadásul villámgyorsan elkészül és egészséges is.  Hozzávalók: 3 dl növényi tej 0,5 kg natúr tofu 1...

Póréhagymás diófasírt

Ezt a receptet itt olvastam, és némi átalakítás után készítettem el a mai borsófőzelék mellé.  Hozzávalók:20 dkg darált dió 4...