magdireceptek

Tahinis sült cukkinikrém

Van egy kis cukkinink, és mivel éppen valamilyen pástétomot kellett volna készítenem tegnap, cukkinipástétom lett belőle, megbolondítva egy kis pirított szezámmag-krémmel, azaz tahinivel, és némi fűszerrel..:)

1 kisebb cukkinit feldaraboltam, és sütőben, olívaolajon megpirítottam. Egy paradicsomot is pirítottam, de ezt csak az utolsó 3-4 percben tettem hozzá. Eközben elkészítettem a tahinit: olaj nélküli teflonban megpirítottam kb.10 dkg natúr szezámmagot (Muller drogériában vettem ezt a natúr változatot, nagyon olcsón:), majd kávédarálón összepépesítettem, amikor készen lett, egy kis olajjal simára kentem (ez lett a tahini). A cukkinit, paradicsomot, tahinit egy mély tálba tettem, és botmixerrel pürésítettem. Ezután tettem bele a sót, metélőhagymát, petrezselymet és máris készen elkészült a friss, tavaszi pástétom.:) 
Leültem a gép elé, és láttam, hogy hasonlót készítette Nóra is, érdemes lesz biztosan azt is kipróbálni 🙂 

Ezeket olvastad már?

Céklás tofusajt-krémes „torony”

Nagyon sok céklát tettem el savanyúságként, de maradt még nyersen is. Ezt használtam fel most ehhez a könnyed előételhez. Hozzávalók:...