magdireceptek

Kókuszolajos, fekete szezámos kiflik

Kaptam egy kis kókuszolajat, így most ezzel kísérletezgetek, sütemények is készültek, de azokról még nem árulhatok el többet, csak egy ma kora reggel készült kiflit adok közre:)

Hozzávalók:

2 bögre tk. liszt,
2 bögre finomliszt,
2 kanál kókuszolaj,
2 kisebb krumpli, megfőzve, lereszelve,
2 dk élesztő,
2 dl növényi tej,
só, méz, fekete szezám.

Elkészítés: 

Az élesztőt kis mézes vízben felfuttatom, közben a liszteket, kókuszolajat összekeverem, beleöntöm a maradék vizet, és a felfuttatott élesztőt. Bedagasztom, kb. 1 órát kelesztem, majd újra átdolgozom, kiformázom, és tepsibe téve a legalacsonyabb fokon 20 percet kelesztem, majd felkapcsolva a sütőt megsütöm (kb. 20-30 perc alatt). 🙂 

Ezeket olvastad már?

Tökmaglisztes répa-tofufasírt

Ma nagyon kevés időm volt főzni, így előfőzött barnarizst főztem ki, amelybe belekevertem aprított petrezselymzöldet és borsót, és miközben főtt...

Goody-foody-val (is) töltött karalábé

Ismét kaptunk pár csomag Goody-foody-t a Vegetár Kft-től. Tegnap este megkóstoltuk hamburger zsemlébe téve, zöldségekkel, vega majonézzel. Rendkívül finom volt. ...