magdireceptek

Kókuszolajos, fekete szezámos kiflik

Kaptam egy kis kókuszolajat, így most ezzel kísérletezgetek, sütemények is készültek, de azokról még nem árulhatok el többet, csak egy ma kora reggel készült kiflit adok közre:)

Hozzávalók:

2 bögre tk. liszt,
2 bögre finomliszt,
2 kanál kókuszolaj,
2 kisebb krumpli, megfőzve, lereszelve,
2 dk élesztő,
2 dl növényi tej,
só, méz, fekete szezám.

Elkészítés: 

Az élesztőt kis mézes vízben felfuttatom, közben a liszteket, kókuszolajat összekeverem, beleöntöm a maradék vizet, és a felfuttatott élesztőt. Bedagasztom, kb. 1 órát kelesztem, majd újra átdolgozom, kiformázom, és tepsibe téve a legalacsonyabb fokon 20 percet kelesztem, majd felkapcsolva a sütőt megsütöm (kb. 20-30 perc alatt). 🙂 

Ezeket olvastad már?

Pizza padlizsánnal és bazsalikom-pesto-val

Magdi

Szinte bármit tehetünk a vega pizzánk tetejére: bármilyen zöldség, grillezett zöldség, gomba, tofu, virsli, gabonakolbász, növényi felvágott kerülhet az alap...

Vegán Mirinda torta

Magdi

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...

Magvas töltött paprika :)

vega_pokemontrainer4000

Régen került fel egytálétel a blogra. Ennek az az oka, hogy mostanában nem volti dőnk lefotózni, vagy sokszor volt az elmúlt...