Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is lefotóztuk, sőt, pár nyárit is a múlt héten. Ízelítőül hoztam egy málnás omlettet 🙂 És a recept (amely Nagy Zsuzsától származik):
Hozzávalók: 2,5 dl vaníliás szójatej vagy zabtej 1/2 bio citrom reszelt héja és leve 10 dkg lágy barnacukor (melaszos) 1 púpozott teáskanál ARM & Hammer természetes szódbikarbóna (a hagyományosat nem ajánlom, mivel ezek laboratóriumi körülmények között készített vegyszerek, a sütőporok még egy alumínium származékot is tartalmaznak, ami az Alczheimer-kór kialakulását okozza) 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt 12,5 dkg finomliszt 1 vanília rúd ledarálva 6 evőkanál extra szűz olíva olaj Krém: 5 dl vaníliás szójatej 40 dkg málna 1/2- 1 csésze méz (ízléstől és a méz édességétől függ, hogy mennyit teszünk bele) használhatunk xilitet vagy stéviát is ízlés szerint 8 dkg kukorica keményítő 1 evőkanál kókuszzsír/olaj Készen kapható nyomós szójahabtejszín |
Elkészítés:
Előző nap válogassunk ki 20 dkg ép szemű málnát és tegyük félre.Turmixoljuk el a maradék 20 dkg málnát és 4 dl hideg szójatejet majd főzzük fel. 1 dl hideg szójatejben keverjük el a kukorica keményítőt, majd mikor felforrt a málnás tej keverjük hozzá, adjuk hozzá a mézet is és folyamatos kavargatás mellett sűrítsük be a málna pudingot. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Másnap robotgéppel 1-2 púpozott evőkanál kókuszzsírt keverjünk hozzá és hagyjuk hogy a hűtőben kicsit megdermedjen a krém.
Keverjük össze egy keverőtálban a tészta hozzávalóit és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk le kanalanként a tésztát, vigyázva, hogy a tésztakorongok ne olvadjanak össze. 150 fokon süssük meg 20-30 perc alatt, tűpróbáig.