magdireceptek

Karfiolleves

Ismét hűvösebb van, jólesik a forró leves – ezúttal már itthon készítem, de békés megyei, házi, minőségi alapanyagból (minden a kertből van:). 

Nálunk a karfiolleves mindig más.:) Amilyen hangulatban vagyok, úgy készítem: valamikor aranysárga, valamikor piros, valamikor fehér. 🙂 Most piros készült, kevés rántással. 2 répát, 2 krumplit, 1/4 zellert megpucoltam, feldaraboltam, és köménnyel, vegamix-szel, 1 paprikával, 1 paradicsommal, 1 fej egész hagymával, 4 gerezd fokhagymával ízesítve félkeményre pároltam. Ekkor tettem bele a rózsáira szedett karfiolt (fél karfiolt, férjem nagynénjétől kaptuk tegnap. 🙂  Eközben rántást készítettem, ezt kevertem bele, majd petrezselymet szórtam rá, és még 10 perig főztem. Nagyon finom 🙂 

Ezeket olvastad már?

Édesburgonyás szendvicskrém

(Tojáspástétom alternatívája lehet húsvétkor) Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya 10 dkg pirított kesudió 2 szál újhagyma 3 ek. napraforgóolaj 1 ek....

A milánói revolúciója

A gyerekek nagy kedvence a milánói makaróni. Kb két hetet bírnak ki nélküle. 😀 mi már kevésbé kívánjuk, így kis...

Mézes diógrillázs

Egyszerű és nagyszerű csemege 🙂 Hozzávalók: 8 marék dió1 csipet só5 ek. méz Elkészítés: A mézet és diót megsóztam, serpenyőbe...