magdireceptek

Zsemle

Sokszor sütöm itthon a pogácsát, kenyeret, kiflit, zsemlét. Néha variálok, hogy ne csak barna színű legyen, most fehér tönkölylisztből készítettem, a Vegagyerek blog alapján:

0,5 kg fehér tönkölyliszt

1 cs.sütőpor

2 ek. szójaliszt

1 ek. só

300 ml növényi tej

3 ek. növényi margarin

Elkészítés:

Az összes száraz hozzávalót összekeverjük. A tejet és margarint egy tálba téve összemelegítjük és beleöntjük a lisztes-sütőporos masszához. Tésztává gyúrjuk, majd tojásnagyságú kis zsemléket formázunk és kókuszzsírral kikent tepsire rakosgatjuk őket. A tetejüket megkenjük vizes ecsettel, bevagdossuk és megszórhatjuk bármilyen maggal. 200 fokon 20 percig sütjük. Amikor begyújtjuk a sütőt, teszünk egy vízzel teli edényt a sütő aljába.

Ezeket olvastad már?

Szupergyors vegán mandulakeksz

Igazi téli csemege, ha már unjuk a mézeskalácsot. Ráadásul gluténmentes is, mivel a mandulalisztet nagyon szeretem, ezzel készítettem. Hozzávalók: 2...

Mákos hajdinasült szilvasziruppal

Reggeli csemege 🙂 Hozzávalók: 40 dkg hajdina 3 l növényi tej  1 citrom héja vaníliapor v. vaníliás cukor kb. 10...

Medvehagymás-újhagymás burgonyakrokett

Ez ma a holnapi ebédre készített főzelék mellé készült. Hozzávalók: 4 db közepes krumpli3-4 levél medvehagyma2 póréhagyma zöldje4 ek. liszt...