magdireceptek

Zöldségfasírt – egyenesen a kertből

Ma abban biztos voltam, hogy rizs lesz ebédre, mivel krumplit és tésztát, illetve főzelékfélét és kiadós levest is ettünk a napokban. És mivel sok a spenót, spenótos rizottó készült és ehhez szerettem volna valamilyen fasírtot is tálalni, melyet aztán este hamburgerben láthatunk majd viszont. Kinéztem a kertbe (sajnos gazos, mert határidők miatt hétvégén tudok csak foglalkozni vele…) és óriásit nőtt a répa, borsószüret is esedékes lesz, a fólia alatt már terem a paprika. Így ezekből a finomságokból (is) készült ez a gyors fasírt.

Hozzávalók:

2 nagyobb répa, felkockázva

1 marék borsó

1 közepes burgonya

1/2 konzerv kidney bab

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 szelet teljesőrlésű kenyér

6-8 ek. zabliszt

4-5 ek. olaj

4-5 ek. zsemlemorzsa

só – ízlés szerint


Elkészítés:

A répát alaposan megmostam és egy kefével megsúroltam, olyan zsenge volt, hogy nem is kellett meghámozni. Egyébként pucoljuk meg a répát. Ezután vágjuk apró kockákra és a borsóval együtt pároljuk meg. Eközben a hagymát megpucolhatjuk és apró kockákra vágást követően pároljuk meg 2-2 ek. víz és olaj keverékén. A kenyeret áztassuk be, majd nyomkodjuk ki, a petrezselymet vágjuk fel, a fokhagymát törjük össze, és egy nagy tálat elővéve minden alapanyagot keverjünk egybe – a babot előtte szűrjük le és kicsit nyomkodjuk össze. A lisztet, zsemlemorzsát is keverjük hozzá, majd formázzunk fasírtokat és olajjal meglocsolt tepsibe téve 180 fokon süssük meg őket.

Ezeket olvastad már?