magdireceptek

Zöldséges „csicseripaprikás”

Nagyon finom ebéd volt, mindenkinek ajánlani tudjuk 🙂

Hozzávalók:

25 dkg csicseriborsó
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 nagy fej vöröshagyma
1 paprika
4-5 gerezd fokhagyma
1 tk. római kömény
1tk. őrölt kömény
2 tk.majoranna
kb. 1,5 ek.pirospaprika
1 kis csokor petrezselyem
kevés metélőhagyma
só – ízlés szerint
2 ek. liszt
2 ek. növényi tejszín
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
víz

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a hagymát apróra vágjuk és azonos mennyiségű víz +olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a felvágott répákat és az előző este beáztatott és félpuhára előfőzött csicseriborsót és az egészben hagyott paprikát. Fűszerezzük, majd kevés vízzel felengedve pároljuk. Amikor minden puha benne, hozzáadjuk az áttört fokhagymákat, a felaprított petrezselyemzöldet. Egy tálkában kevés vízzel előre kikeverjük a tejszínt és a lisztet, ezt hozzáöntjük a pörköltalaphoz. Összefőzzük, megvárjuk, amíg besűrűsödik. A végén a metélőhagymát is hozzáadjuk. Tésztával tálaljuk. Mi most azért ettük jázminrizzsel, mert tegnap krumplis tésztát ettünk, és nem szerettünk volna ma is tésztázni. A jázminrizzsel is finom volt 🙂

Ezeket olvastad már?

Frankfurti leves

Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap...

Vegán gyümölcsjoghurt

Kislányom (ill. én is:-) nagyon szereti (szeretem) a vegán gyümölcsjoghurtokat.  Mivel ezek eléggé drágák, illetve ritkán jutunk olyan helyre, ahol...

Csak egy kis saláta…

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...