magdireceptek

Zöldbabos raguleves

Itt a zöldbab szezon.  Most levest készítettem. 

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
1 fej vöröshagyma
4 szál közepes sárgarépa
1 szál közepes fehérrépa
2 db nagyobb burgonya
¼ nagyobb zeller
3-4 gerezd fokhagyma
1,5 litervíz
1 ek. köménymag
2 tk. őrölt pirospaprika 
1 kisebb csokor kapor
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk,majy 2 ek. víz és ugyanennyi olaj keverékén megpároljuk.  Majd levesporral és sóval,  köménnyel ízesített vízzel (amennyi ellepi) felengedjük és ebbe tesszük a 2 cm-es darabokra felvágott zöldbabot, valamint a többi, hasonló méretűre vágott zöldséget.  Amikor minden zöldség már majdnem megpuhult, felengedjük még kb. 1 liter vízzel, és a maradék olajjal meglocsoljuk, pirospaprikával színezzük és az apróra vágott kaprot is belekeverjük. Amikor újra felforr a leves, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, a tarhonyát, és a tésztabetét megpuhulásáig, kb. 5-10 percig főzzük. Tartalmas, és nagyon finom leves.

Ezeket olvastad már?

Spenótos minikuglófok

vega_pokemontrainer4000

A spenót, burgonya és a növényi sajt olyan triász, ami bármikor érkezhet Fanninak. Ünnepnapokon mindezt együtt kapja 🙂 Hozzávalók: 1/2...

Mediterrán szejtánsült

vega_pokemontrainer4000

Azért szeretjük a búzahúst, mert a szánk íze szerint alakítható. Mivel múltkor főzőkörre készítettem egy nagy adaggal, eltettem -bepácolva- egy...