magdireceptek

ZÖLD-ség leves

Hozzávalók:

1 db póréhagyma

3 gerezd fokhagyma

2 szem krumpli

1 fej brokkoli

8-10 friss spenótlevél

1 marék mirelit borsó

1 csokor petrezselyem

2 tk. olívaolaj

4 dl szójatej (natúr) – kevésbé bátraknak növényi főzőtejszín vagy növényi tejföl

5 dl víz

vegeta, só

Elkészítés:

Ez a leves haladóknak szól :-D, nálunk pl. a gyerekeknek nem ízlett sajnos. Pedig a smoothie-t szeretik, és abban is van spenótlevél meg friss zöldek. Nem baj, volt B terv, nekik zöldségkrémleves készült, ezt csak kóstoltattam.

Nagyon egyszerű az elkészítése: a felaprított póréhagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit, a rózsáira szedett brokkolit, a friss, megmosott spenótleveleket, a mirelit borsót és vízzel felöntjük. Ízesítjük: só, vegeta, fokhagyma, ki mit szeret (én borsot igyekszem nem használni, borsikafű van helyette itthon). Fedő alatt főzzük és amikor majdnem készen van, felöntjük natúr szójatejjel ( vagy a hozzávalóknál megadott alternatívákkal), hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Puhára főzzük, majd összebotmixerezzük. Frissen tálaljuk, lencsechips-et szoktunk a gyerekekkel beletenni.

Ezeket olvastad már?

Kapros „zöld”-ségfasírt

vega_pokemontrainer4000

Ma egy nagyon szép napot töltöttünk Inárcson, és mindenki valamit hozzáadott az ebédhez. Mi tegnap készült kapros zöldségfasírtat vittünk volna,...

Sárgaborsó főzelék szójapárizsi-pörkölttel

vega_pokemontrainer4000

A főzelékhez kb. fél kiló sárgaborsó kiválogatása után kis vízen hagymát pároltam, majd ebbe olajat tettem, négy gerezd fokhagymát, köményt, babérlevelet, vizet,...