Hozzávalók:
30 dkg zabliszt
0,5 tk. sütőpor
0,5 tk. szódabikarbóna
2 lenmagtojás (2 ek. lenmagpehely, 2 ek. víz)
4 dl növényi tej
13 dkg olaj vagy növényi margarin
10 dkg barnacukor
ízlés szerint vanília
A krémhez:
1 doboz növényi mascarpone
4 dl növényi tejszínhab
25 dkg natúr tofu
1 citrom leve
1 citrom héja
—
bármilyen gyümölcs
Elkészítés:
A tésztához külön-külön összekeverjük a száraz és a nedves alapanyagokat, majd egymással alaposan összedolgozzuk őket. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt kisütjük. A krémhez a habot felverjük, majd a mascarponet a citromlével, citromhéjjal és a kockákra vágott tofuval aprítógépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. A habot ekkor adjuk hozzá. Tetszés szerint édesítsük, nekünk a hab édessége elegendő.
Hűtőbe tesszük. A kisült piskótát kihűtjük, felvágjuk, megtöltjük a krémmel és a friss, megmosott gyümölcsökkel.
Behűtve meleg, nyári napokon tálalhatjuk is 😉