magdireceptek

Zablángos növényi tejföllel

Vasárnap reggel rámtört a lángos-ehetnék. 🙂 Viszont nem volt kedvem és időm sem kelt tésztával bajlódni. Ezért örültem, hogy találtam a receptet (sajnos nem emlékszem, hol, de ha megtalálom, belinkelem), amelyet kicsit módosítva gyorsan el is készítettem.

Hozzávalók – 2 személy részére:

1 csésze zabpehely
3 dl forró víz
1 csipet só
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 ek. lenmagpehely


1 marék kesudió
6 gerezd fokhagyma
1 dl víz 
1 csipet só
1 kis citromlé

Elkészítés:

A zabot egy tálba mérjük, és leöntjük a forró vízzel. 30 percig állni hagyjuk, ekkor belekeverjük a lenmagpelyhet. Egy kis tepsit kiolajozunk, és kanállal belelapítjuk a lángos-korongokat (8 db lesz belőle), majd 150 fokon megsütjük, kb. 20 perc alatt, egyszer forgatjuk közben.

Ezeket olvastad már?

Káposztás tészta – másképp

Nagyon szeretem a káposztás tésztát, de most elvileg nem szabadna szénhidrátot vagy olajban sült dolgokat ennem. Sajnos nyáron nem igazán...

Bio Világ webáuház

Egyik ismerősöm, aki az egészséges életmód követője, Bio Világ néven bio webáruházat nyitott, hogy másoknak is segítsen: egyszerűen és olcsón...