Vasárnap reggel rámtört a lángos-ehetnék. 🙂 Viszont nem volt kedvem és időm sem kelt tésztával bajlódni. Ezért örültem, hogy találtam a receptet (sajnos nem emlékszem, hol, de ha megtalálom, belinkelem), amelyet kicsit módosítva gyorsan el is készítettem.
Hozzávalók – 2 személy részére:
1 csésze zabpehely
3 dl forró víz
1 csipet só
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. lenmagpehely
—
1 marék kesudió
6 gerezd fokhagyma
1 dl víz
1 csipet só
1 kis citromlé
Elkészítés:
A zabot egy tálba mérjük, és leöntjük a forró vízzel. 30 percig állni hagyjuk, ekkor belekeverjük a lenmagpelyhet. Egy kis tepsit kiolajozunk, és kanállal belelapítjuk a lángos-korongokat (8 db lesz belőle), majd 150 fokon megsütjük, kb. 20 perc alatt, egyszer forgatjuk közben.