magdireceptek

Vöröslencse krémleves

Ilyen időben nincsen jobb egy meleg levesnél. Ami ráadásul hipp-hopp elkészül, finom és egészséges. 

Hozzávalók:

20 dkg vöröslencse 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes burgonya
1 zöldségleves kocka
víz
2 dl rizsdresszing
2 ek. kókuszzsír 

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és a kókuszzsír és víz keverékén megpároljuk. Rátesszük a vöröslencsét, a meghámozott, felkockázott krumplit. Ízesítjük, majd felengedjük annyi vízzel, ami kétszeresen ellepi. Puhulásig főzzük, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, majd a rizsdresszinget, és további víz segítségével krémleves állagúra botmixerezzük. 

Ezeket olvastad már?

Karobos-kókuszos szelet szilvasziruppal

5 perc alatt kikeverhető, egészséges sütemény. Baba mellett mostanában csak ilyen édességekre van idő.  Hozzávalók: 15 dkg finomliszt10 dkg durumliszt1...

Pizzamuffin

Gyors pizzára vágyik a család? Nincsen idő élesztős tésztával bajlódni? Akkor ez ízleni fog 🙂 Hozzávalók 12 db-hoz: 20 dkg...

Édes élet a Vital-Sweet-tel

Az elmúlt évek során számos kérdést kapok tőletek az édesítés témakörében: én mit használok kristálycukor helyett a mindennapokban; illetve most...