Kislányunk egyszer evett ilyen piskótatekercset, azóta kéri, hogy készítsük el itthon is.
Hozzávalók – a piskótához:
12,5 dkg Mester süteményliszt
2 ek. eritrit
3-4 g sütőpor
fél mk szódabikarbóna
4 ek. olaj
1 ek. ecet
150 ml vaníliás szójatej (víz)
5 g útifű maghéj
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás puding
4 dl növényi tej (nálam kukoricatej)
2 dl vegán édesített habkrém
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A pudingot hagyományos módon elkészítjük, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy edényben, majd hozzáadjuk az olajat, tejet (vizet), ecetet. Egymáshoz öntjük. Összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre simítjuk a tésztát, minden szélén kb 10 cm-t kihagyunk. 180 fokon max 15 percig sütjük. Mivel vékony a tészta, figyeljük gyakran, hamar megsül. Nedves konyharuhára borítjuk, rákenjük a lekvárt, majd a krémet, és feltekerjük.