magdireceptek

Vegán vaníliás-eperlekváros piskótatekercs

Kislányunk egyszer evett ilyen piskótatekercset, azóta kéri, hogy készítsük el itthon is. 

Hozzávalók – a piskótához:

12,5 dkg Mester süteményliszt
2 ek. eritrit
3-4 g sütőpor
fél mk szódabikarbóna
4 ek. olaj
1 ek. ecet
150 ml vaníliás szójatej (víz)
5 g útifű maghéj

A töltelékhez:

1 csomag vaníliás puding
4 dl növényi tej (nálam kukoricatej)
2 dl vegán édesített habkrém

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A pudingot hagyományos módon elkészítjük, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy edényben, majd hozzáadjuk az olajat, tejet (vizet), ecetet. Egymáshoz öntjük. Összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre simítjuk a tésztát, minden szélén kb 10 cm-t kihagyunk. 180 fokon max 15 percig sütjük. Mivel vékony a tészta, figyeljük gyakran, hamar megsül. Nedves konyharuhára borítjuk, rákenjük a lekvárt, majd a krémet,  és feltekerjük.

Ezeket olvastad már?

Datolyás omlós keksz

Két etetés közben volt egy kis időm begépelni egy nagyon finom receptet. 🙂 Omlós csemege a téli hideg napokra.  Hozzávalók:...

Paradicsomos-gombás polenta

Nagyon szeretjük a kukoricadarát, főképp édesen. Valamelyik nap arra gondoltam, sósan készítem el.  Hozzávalók: 15 dkg kukoricadaratérfogatra dupla vízsó— 3-4...