A mai főzelék után szerettem volna valami könnyű sütit készíteni. A tejes pitét régóta szeretném elkészíteni itthon, eddig még nem vettem rá magam. Most jött egy ötlet, és elkészült. (Még régebben Ms. Poppy-nál olvastam a pitéről, persze, más néven és más összevetőkkel)
Hozzávalók – a tésztához:
20 dkg liszt – ebből 10 dkg durumliszt, 5 dkg zabliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
6 dkg-nyi olaj (mérlegen kimérve),
kis élesztő,
kis víz,
kis cukor.
A tészta alapanyagait összedolgoztam (az élesztőt nem felfuttattam, csak belemorzsoltam a tésztába), és kb. 20 percre a hűtőbe tettem. Majd belesimítottam egy kisebb tepsibe. 10-15 percig kis lángon elősütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.
Hozzávalók – a krémhez:
2 csomag vaníliáspuding,
400 ml kukoricatej,
3/4 natúr tofu,
méz,
vanília.
A kukoricatejben megfőztem a pudingot (amit lehet helyettesíteni kukoricaliszttel, ill. kukoricakeményítővel), mézet adtam hozzá a végén, ill. közben kis vízzel elturmixoltam a natúr tofut, és ezt belekevertem a pudingba.
Az elősütött tésztára rátettem a pudingot, és összesütöttem. A tetejére körte és meggy került.
Nagyon finom lett és gyorsan el is készült…máskor is készítek majd :))