magdireceptek

Vegán rácsos

Olyan egyszerű, hogy tegnap kb. 10 perc alatt összekészítettem és 20 perc alatt kisült. És nagyon-nagyon finom is.

Hozzávalók:

25 dkg durumliszt (lehet finomliszt is, vagy fele-fele arányban finom-és teljes őrlésű liszt)
8 dkg nyírfacukor
3 csapott ek. kókuszolaj (vagy 0,5 dkg olaj)
2 ek. foszfátmentes sütőpor
kb.0,5 dl víz vagy Alpro vaníliás szójatej
1 citrom héja

1 közepes üveg sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió

Elkészítés:

A sütemény száraz összetevőit összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, olajat, reszelt citromhéjat és a vízzel lágy tésztát gyúrunk. A kétharmadát kinyújtjuk, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk a darált dióval. A maradék harmad tésztát is lisztezett felületen kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk, és ezzel befedjük a sütit. Közepes lángon 20 perc alatt kisütjük. 
Az adag tortaformára vonatkozik, amennyiben hagyományos tepsiben készítjük, duplázzuk az adagot. Más lekvárt (pl. eperlekvárt) is használhatunk, sőt, dió helyett mákot is. 

Ezeket olvastad már?

Lecsós szójacsík, sárga paradicsommal

Ismét a kertből főztem. 🙂 Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma2 nagyobb kápia paprika2 nagyobb sárga húsú kápia2 nagyobb tv paprika1...

Vegán karobos minikuglófok

Nagyon gyorsan elkészülő, formás édesség. Hozzávalók: 12 dkg finomliszt13 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl Alpro rizstej 10 dkg nyírfacukor1-1,5...

Vegán stollen

Az egyik  legkedvesebb édességem. Sokáig vásároltuk is, de tavaly és idén is úgy döntöttem, mi készítjük el a gyerekekkel. Ebből...