magdireceptek

Vegán rácsos

Olyan egyszerű, hogy tegnap kb. 10 perc alatt összekészítettem és 20 perc alatt kisült. És nagyon-nagyon finom is.

Hozzávalók:

25 dkg durumliszt (lehet finomliszt is, vagy fele-fele arányban finom-és teljes őrlésű liszt)
8 dkg nyírfacukor
3 csapott ek. kókuszolaj (vagy 0,5 dkg olaj)
2 ek. foszfátmentes sütőpor
kb.0,5 dl víz vagy Alpro vaníliás szójatej
1 citrom héja

1 közepes üveg sárgabarack lekvár
15 dkg darált dió

Elkészítés:

A sütemény száraz összetevőit összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, olajat, reszelt citromhéjat és a vízzel lágy tésztát gyúrunk. A kétharmadát kinyújtjuk, majd megkenjük lekvárral, megszórjuk a darált dióval. A maradék harmad tésztát is lisztezett felületen kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokat vágunk, és ezzel befedjük a sütit. Közepes lángon 20 perc alatt kisütjük. 
Az adag tortaformára vonatkozik, amennyiben hagyományos tepsiben készítjük, duplázzuk az adagot. Más lekvárt (pl. eperlekvárt) is használhatunk, sőt, dió helyett mákot is. 

Ezeket olvastad már?

Magvas, grahamlisztes hotdog kifli

vega_pokemontrainer4000

Sajnos a vakunk szervizben van, így ez a kép nem a legszebb… Tegnap nem volt kedvem kenyeret sütni, ezért finom,...

Vegán bögrés mákos

vega_pokemontrainer4000

Valaki a múlt héten megkérdezte, hogyan készítem a bögrés mákost. Dulmina receptjét írtam neki válaszul, mert eddig az alapján készítettem....