magdireceptek

Vegán pásztorpite

Nagyon finom egytálétel, ajánlom mindenkinek. És jó hír: lehetetlen elrontani 🙂 

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
1 ek. kókuszolaj 
1 dl szójatejszín
1 csokor petrezselyem
2 ek. sörélesztőpehely
1 póréhagyma
só-ízlés szerint

1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
25 dkg mirelit zöldség (karfiol, brokkoli, répa, borsó)
2 ek. olívaolaj
3 ek. víz 
2-3 tk.majoranna
1tk.köménymag
kb.1,5 ek.pirospaprika
kb. 5 dkg gabonakolbász
himalaya só-ízlés szerint
2 ek. kukoricakeményítő

szezámmag
Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük, és a zsiradék, és tejszín hozzáadásával krumplipürét készítünk belőle. Petrezselyemmel és nagyon apróra vágott póréhagymával ízesítjük, majd félretesszük. Arra figyeljünk, hogy ne legyen túl puha a püré. Elkészítjük a belevalót is: az apróra vágott hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Erre rátesszük  a zöldségeket, majorannával, köménnyel és fokhagymával, sóval ízesítjük, pirospaprikával színezzük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Amikor roppanósra párolódott, kiveszünk 4-5 ek. levet, melybe a keményítőt belekeverjük, és ezt visszaöntjük. Amikor jól besűrűsödött, hozzáadjuk a szétmorzsolt gabonakolbászt és 1-2 perc főzés után lezárjuk.
Egy közepes tepsit kiolajozunk, beletesszük alulra a püré felét, ráterítjük az egész zöldségpörköltöt, majd befedjük pürével. Megszórjuk magokkal, és 190 fokon kb.30 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Finomfőzelék tofutejföllel

vega_pokemontrainer4000

Finomfőzeléket már régóta tervezek készíteni, nagyon szeretjük, és mivel maradt egy raklapnyi fasírtunk, ahhoz való főzelékre volt szükség, kapóra jött...

Mediterrán tésztasaláta

Magdi

A tésztát általában főételnek szoktuk készíteni, mi is szeretjük (főleg a gyerekek :-D) a milánói makarónit, bármilyen vegán pörkölttel (szója,...

Karfiolpástétom

vega_pokemontrainer4000

Ma töltött paprikát készítettem. Mivel ennek a receptje már olvasható a blogon, így ezt nem írom le újra. De maradt...