magdireceptek

Vegán nutella – nem lehet abbahagyni

A sok-sok cseresznye mellé jól illik egy kis édes bagett és házi nutella. Tegnap este készült -befőzés közben-, ma ezeket reggeliztük.

Hozzávalók:

1 bögre törökmogyoró
1/2 bögre napraforgó
kb. 1 ek. karobpor
kevés víz (kb. 1/2-1 dl, amennyit felvesz, nem mértem)
2 ek. kukoricatejpor
3-4 ek. nyírfacukor/ méz
1 púpos evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A mogyorót és a napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. Majd kávédarálón ledaráljuk. Egy edényben a karobot, a darált magokat, a vizet és a nyírfacukrot összekeverjük. Összefőzzük. Majd amikor kihűlt, hozzáadjuk a kókuszolajat. Nagyon-nagyon finom és laktató szendvicskrém. 🙂
A kukoricatejport nagy kiszerelésben a Vegetár Kft-től szoktuk venni. Nagyon megéri 🙂

Ezeket olvastad már?

Gyors ratatouille

vega_pokemontrainer4000

Ehhez hasonló fotó szerepel majd a nyári szakácskönyvben 🙂  Tegnap késő éjjel (v.inkább kora hajnalban:)értünk haza, de ma kelni kellett,...

Medvehagymás-tofus vegán ravioli

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók 20 dkg finomliszt 20 dkg  teljes kiőrlésű durumliszt 1 ek. lenmagpehely 1 tk. só annyi víz apránként adagolva, hogy...

Vaníliás-mazsolás csiga

vega_pokemontrainer4000

Fanni mindene a karobos csiga, kókuszos csiga, vaníliás csiga, vagy éppen Bogyó. Mindegy, csak csigafiú legyen ;-). Szóval neki készült...