Mézes süti vegánoknak, méz nélkül? Igen! Ráadásul egy fenséges Naked Noble krémmel és aszalványokkal, olajos magvakkal bolondítottam meg. Mutatom is a receptet:
Hozzávalók:
20 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
20 dkg finomliszt
4 ek. datolyaszirup vagy rizsszirup
1 kk. szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1 ek. ek frissen facsart citromlé
1 dl olvasztott Nature Cookta kókuszolaj
—
2 üveg Naked Noble törökmogyorókrém
2 marék olajos mag aprítva (nálam dió és mandula fele-fele arányban)
3-4 szem datolya, felaprítva
3-4 szem aszalt barack – aprítva
Elkészítés:
A tészta alapanyagaiból lágy masszát gyúrunk. Amennyiben szükséges, adhatunk hozzá még egy kis vizet. 1 órát pihentetjük, majd két részre osztva sütőpapírral bélelt tepsibe téve kisütjük. A töltelékhez a Naked Noble Törökmogyorókrémeket kenhető állagúra olvasztjuk. Összeaprítjuk az olajos magvakat, az aszalt gyümölcsöket és hozzáadjuk a krémhez. Eldolgozzuk és ezzel kenjük meg a két lap közötti részt. A tetejét is megkenhetjük, illetve meglocsolhatjuk még rizssziruppal is, de ez el is hagyható. Ez a tésztarecept mézes krémesnek is kiváló, ez esetben négyfele osszuk a tésztát és négy lapot süssünk ki belőle.