Nagyon szeretem a citromot és a citromból készült krémeket (a citromfagyit viszont nem 🙂 ).
Így elkészítettem egy citromkrémes vegán tortát. Most megosztom a receptet veletek:
Hozzávalók – az alaphoz:
- 100 gr zabkeksz ledarálva
- 50 gr mandulaliszt
- 50gr olvasztott növényi margarin
Hozzávalók – a krémhez:
- 1 csésze natúr mandulatej
- 1/2 csésze frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál citromhéj (bio citromból)
- 1 csésze édesítő, amit használtok (nálam most gyümölcscukor volt)
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál növényi margarin
- 1/4 teáskanál kurkuma
- vaníliapor/vaníliás cukor/vanília kivonat – ízlés szerint
- —-
- 1 natúr tofu
- 3-4 ek. főtt köles
Elkészítés:
A krém összes hozzávalóját edénybe tesszük, összekeverjük és 8-10 perc alatt összefőzzük. Amikor kihűlt, beleturmixoljuk a tofut, és a főtt kölest.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, és tortaformába simítjuk. Ezt követően rátesszük a krémet és hűtőbe téve 2-3 órán át behűtjük.
Sok gyümölccsel tálaljuk.