magdireceptek

Vegán lemon curd krémmel készült citromos torta

Nagyon szeretem a citromot és a citromból készült krémeket (a citromfagyit viszont nem 🙂 ).

Így elkészítettem egy citromkrémes vegán tortát. Most megosztom a receptet veletek:

Hozzávalók – az alaphoz:

  • 100 gr zabkeksz ledarálva
  • 50 gr mandulaliszt 
  • 50gr olvasztott növényi margarin

Hozzávalók – a krémhez:

  • 1 csésze natúr mandulatej
  • 1/2 csésze frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál citromhéj (bio citromból)
  • 1 csésze édesítő, amit használtok (nálam most gyümölcscukor volt)
  • 3  evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál növényi margarin
  • 1/4 teáskanál kurkuma
  • vaníliapor/vaníliás cukor/vanília kivonat – ízlés szerint
  • —-
  • 1 natúr tofu
  • 3-4 ek. főtt köles

Elkészítés:

A krém összes hozzávalóját edénybe tesszük, összekeverjük és 8-10 perc alatt összefőzzük. Amikor kihűlt, beleturmixoljuk a tofut, és a főtt kölest.

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és tortaformába simítjuk. Ezt követően rátesszük a krémet és hűtőbe téve 2-3 órán át behűtjük.

Sok gyümölccsel tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Datolyagolyó

Hozzávalók:2 érett banán10 dkg aszalt, mag nélküli datolya10 dkg leforrázott apró szemű zabpehely5 dkg mazsola20 dkg kókuszreszelék20 dkg darált olajos...

Kölesmajonézes vöröslencse pástétom

A tegnapi fasírthoz direkt több vöröslencsét főztem ki, hogy ma hajnalban tudjak belőle pástétomot is készíteni. Nagyon szeretjük  hagymás alapra...