Nagyon finom, érdemes kipróbálni! 🙂
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg durumliszt
10 dkg kukoricaliszt
4 ek. sült sütőtök
4 dkg élesztő
2 tk. méz
2-2,5 dl Alpro vaníliás tej
1,5 dl Alpro joghurt
8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
2 tk. kurkuma
10 dkg jumbo mazsola
10 dkg datolya
1 citrom héja
1 citrom héja
Elkészítés:
Egyszerű az elkészítés: a liszteket összekeverjük. Az élesztőt langyos mézes tejben felfuttatjuk. Majd az összes tejet, joghurtot is hozzáadjuk, sózzuk. A sütőtököt és a citromhéjat is belekeverjük. Alapos dagasztást követően 1 órát kelesztjük. Majd kelést követően hozzáadjuk a nyírfacukrot, kurkumát (ez utóbbi is színt kölcsönöz a süteménynek). Majd egy tepsit kiolajozunk-lisztezünk, hosszában bevágjuk, és 30 percig még letakarva, meleg helyen kelesztjük. Majd 50 fokos tepsibe téve is 20 percig kelesztjük. Legvégül 170 fokon 30 perc alatt kisütjük.