Valaki a múlt héten megkérdezte, hogyan készítem a bögrés mákost. Dulmina receptjét írtam neki válaszul, mert eddig az alapján készítettem. Ma viszont nem volt itthon búzakorpa és búzacsíra, ezért egy új receptet találtam ki, a karobos kevert nyomán. Nagyon rugalmas, puha tészta lett a végeredmény, és nincsen benne sem zsiradék, sem tojás, sem tej…szóval olcsó és egészséges recept. 🙂
Hozzávalók:
2 bögre liszt (nálam fele-fel finom-és teljes őrlésű liszt)
2 bögre mák
2 bögre Alpro mandulatej
1 bögre nyírfacukor
1,5-2 ek. foszfátmentes sütőpor
1 citrom héja
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat (lisztek, mák, nyírfacukor, sütőpor) összekeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, és a mandulatejet. Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. Gazdagítható mazsolával, kókusszal, aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal. Mi most házi baracklekvárral megkenve ettük.