magdireceptek

Tunki-tunki!

Egyre könnyebb Magyarországon is a vegán életformát követni, hiszen számos olyan alapanyag elérhető, aminek a beszerzése 5 vagy 10 éve még lehetetlennek tűnt. Ráadásul már nem csak a bioboltok árulják ezeket a termékeket, hanem szinte az összes nagyobb élelmiszerlánc poltjain találhatók pl. borsófehérje alapú felvágottak, virslik, hamburgerhúsok. 

Azonban a nehézséget még mindig az jelenti, milyen szendvicskrémet kenjünk olyankor a kenyérre, amikor sietünk, nincs időnk otthon egy-egy pástétomot elkészíteni vagy éppen utazunk, nyaralunk. Netán: milyen szószt tudunk egy rohanós napon a gyorsan kifőtt tésztára, rizsre, tepsis burgonyára, vagy akár salátára ráönteni, ami teljes értékű, komplettált, finom és mindenmentes, vegán (és még a gyerekeknek is ízlik)? 

Ezt a problémát ismerte fel Kinga, amikor rájött, hogy vegán, mindenmentes diétát követve több esélye van a betegségének (endometriozis) kordában tartására is. 

Az ízkombinációk kitalálásához segítségül hívta jó barátját,  a vegán közéleti tévést, vegán receptes blogot, könyveket is jegyző Steiner Kristófot. Az ő ötletéből és közös  fejlesztésükből született meg a Tunki-tunki. 

A Tunki-tunki termekek 3 az 1-ben remekmuvek: minden üvegbe zárt finomság fogyasztható szószként, pástétomként és mártogatósként is. 

Ennek az életmódnak is hála, Kingának a betegsége ellenére sikerült teherbe esnie (ráadásul iker-babáik születtek), így a Tunki-tunki üzletet átadta Melindának és Robinak, akik azóta szívüket-lelküket beletéve fejlesztik, építik a vállalkozást. 

Mindezek mellett ezekben a kézműves termékekben az is fantasztikus, hogy szinte mindegyik teljes értékű, tápanyagokban gazdag alkotás. 2023-ban tehát nem véletlenül lettek a HungariCool egyik győztesei.

 

Az alábbi ízekben kaphatók: 

A mexikói: 

Különleges babkrém kukoricával, a koriander és lime mesés ízpárosításával fűszerezve.

A mexikói – chilis
Különleges babkrém kukoricával, a koriander, a chili és a lime mesés ízpárosításával fűszerezve.

Az indiai
Lassú tűzön főzött, illatos, indiai vöröslencsekrém, sárgarépával, gyömbérrel és naranccsal. 

Az indiai – enyhén csípős
Ebben a termékben az   illatos, indiai vöröslencsekrém, sárgarépával, gyömbérrel és naranccsal van fűszerezve, de emellett  egy csipetnyi chilivel is kiegészül. 

Joker
Krémesen lágy szezámmagos, enyhén füstös tunki, kapribogyóval megbolondítva.

Joker jalapeno paprikával
Krémesen lágy szezámmagos, enyhén csípős tunki, kapribogyóval és jalapeno paprikával megbolondítva.

Salsa 
Ízrobbanás aszalt paradicsommal és datolyával.

Chilis salsa 
Ízrobbanás aszalt paradicsommal, datolyával és chilivel (enyhén csípős).

Salsa – extra chilis
Ízrobbanás aszalt paradicsommal, datolyával és extra chilivel.

Sültpaprikás édesburgonya krém
Magyar, vegyszermentes édesburgonyából készült, kellemesen füstös ízű tunki.


Nyugodt szívvel ajánlom tehát, hogy kóstoljátok meg ezeket a finom, egészséges termékeket. 
Az alábbi helyeken tudjátok beszerezni, vagy keressétek fel honlapjukat.

Ezeket olvastad már?

Vaníliás búza őszibarackkal

Hmmm, de finom és tartalmas reggeli. :-)Úgy emlékszem, búzából készült „kása” még nincsen a blogon, így most ez következik. Mivel...

Vegán datolyás-kesudiós kuglóf

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt20 dkg teljes őrlésű liszt15 ek. aranybarna nádcukor1 csipet só3 dkg puha kókuszzsír1 citrom héja–1 tk.  aranybarna nádcukor1...