magdireceptek

Téli virslis sült zöldségek

Nagyon egyszerű, gyors és finom étel. (És persze, felhasználható benne a Békés megyei kertből hozott krumpli, tök, karalábé, hagyma:). 

1/2 kisebb sütőtök
1 kg krumpli
1 nagyobb karalábé
2 fej hagyma
3 rúd szójavirsli
köménymag
só, olaj.

A zöldségeket megpucoltam, apró kockákra vágtam, és olívaolajozott tepsibe tettem, melyet alufóliával letakartam, és magas lángon megsütöttem. (Félidőben, amikor megpuhultak a zöldségek, levettem a fóliát.) A hagymát, virslit és a fűszereket a legvégén tettem hozzá, és még kb.3-4 percig összepirítottam. Persze, került rá az elmaradhatatlan szezámmagból is 🙂 Fenséges, vendégváró vacsora 🙂

Ezeket olvastad már?

Diós-mákos kuglóf

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este kuglófot készítettem. Egyszerű az ok: sok a tavalyi mákunk, illetve élesztő, liszt, citrom mindig van itthon. 🙂 Hozzávalók:...

Vegán diós piskóta

vega_pokemontrainer4000

Ismét édesség…Extra könnyű és finom diós piskóta, tojás nélkül!  Hozzávalók:  40 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finom) 20 dkg...

Kókuszos keksz (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Megint készítettem egy tepsi női szeszélyt, a szombati vendégeink számára, és kimaradt egy kevés tészta, amelyet kókusszal és Alpro növényi...