Egyik nagy kedvencünk, mindhármunknak. Egyszerű, gyors és nagyon finom. 🙂
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
10 dkg füstölt tofu
3-4 dl növényi tejszín
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
himalaya só
ételízesítő mix (sómentes)(vegeta)
kevés szerecsendió
1/2 csokor petrezselyem
2 ek. olívaolaj (napraforgó olaj)
1/2 kg spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lefedve félretesszük. A hagymát apróra vágjuk és az olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Ráhelyezzük a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük és csupán annyi vízzel felöntjük, hogy megpuhuljanak a brokkolik. Ekkor hozzáadjuk a növényi tejszínt, a felkockázott tofut és még összefőzzük. A legvégén beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk.
TIPP: egyéni ízlésnek megfelelően tehetünk bele több tejszínt, vagy akik nem szeretik a tofut, növényi sajttal is megbolondíthatják. Vagy szójavirslivel…:-)