magdireceptek

Tejszínes-brokkolis spagetti (vegán)

Egyik nagy kedvencünk, mindhármunknak. Egyszerű, gyors és nagyon finom. 🙂 

Hozzávalók:

1 fej brokkoli
10 dkg füstölt tofu
3-4 dl növényi tejszín
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
himalaya só
ételízesítő mix (sómentes)(vegeta)
kevés szerecsendió
1/2 csokor petrezselyem
2 ek. olívaolaj (napraforgó olaj)
1/2 kg spagetti tészta

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lefedve félretesszük. A hagymát apróra vágjuk és az olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Ráhelyezzük a rózsáira szedett brokkolit, fűszerezzük és csupán annyi vízzel felöntjük, hogy megpuhuljanak a brokkolik. Ekkor hozzáadjuk a növényi tejszínt, a felkockázott tofut és még összefőzzük. A legvégén beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk. 
TIPP: egyéni ízlésnek megfelelően tehetünk bele több tejszínt, vagy akik nem szeretik a tofut, növényi sajttal is megbolondíthatják. Vagy szójavirslivel…:-) 

Ezeket olvastad már?

Vegán, cukormentes hókifli

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal...

Babonéz

Íme, a megígért babonéz recept, amelyet itt találtam még pár hónapja, és azóta előszeretettel készítem.  Sajnos, mivel rákerült a céklasalátára,...

Fenyőmag pesto-s tönköly penne

Nagyon gyorsan készül és igen finom, tápláló. És egészséges is. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg friss bazsalikomlevél6  dkg fenyőmag2 dl 100...