magdireceptek

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba próbáltam belerejteni, és sikerrel jártam, ízlett nekik. Salátával és növényi virslivel fogyasztották ők is.

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 csomag friss spárga

4-5 ek. napraforgóolaj

2 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

Elkészítés:

A krumplit héjastul alaposan megmossuk és félkeményre főzzük, majd miután kihűlt, kívánt alakú és méretű kockára vágjuk. Az olajat belelocsoljuk a tepsibe, majd elhelyezzük a burgonyát és 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott fokhagymát, a megmosott, felaprított spárgát, és fűszerezzük. Még kb. 10 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Spenótos vegan gnocchi

vega_pokemontrainer4000

Kicsit időigényes, de finom ebéd-ötletet hoztam nektek. Hozzávalók: 50 dkg burgonya (hamozott mennyiség) 5 dkg durumliszt 10-10 dkg finomliszt és...