magdireceptek

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba próbáltam belerejteni, és sikerrel jártam, ízlett nekik. Salátával és növényi virslivel fogyasztották ők is.

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 csomag friss spárga

4-5 ek. napraforgóolaj

2 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

Elkészítés:

A krumplit héjastul alaposan megmossuk és félkeményre főzzük, majd miután kihűlt, kívánt alakú és méretű kockára vágjuk. Az olajat belelocsoljuk a tepsibe, majd elhelyezzük a burgonyát és 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott fokhagymát, a megmosott, felaprított spárgát, és fűszerezzük. Még kb. 10 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Tahinis sült cukkinikrém

vega_pokemontrainer4000

Van egy kis cukkinink, és mivel éppen valamilyen pástétomot kellett volna készítenem tegnap, cukkinipástétom lett belőle, megbolondítva egy kis pirított...

Vöröslencse krémleves

vega_pokemontrainer4000

Ilyen időben nincsen jobb egy meleg levesnél. Ami ráadásul hipp-hopp elkészül, finom és egészséges.  Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse 1 fej vöröshagyma2...