magdireceptek

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba próbáltam belerejteni, és sikerrel jártam, ízlett nekik. Salátával és növényi virslivel fogyasztották ők is.

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 csomag friss spárga

4-5 ek. napraforgóolaj

2 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

Elkészítés:

A krumplit héjastul alaposan megmossuk és félkeményre főzzük, majd miután kihűlt, kívánt alakú és méretű kockára vágjuk. Az olajat belelocsoljuk a tepsibe, majd elhelyezzük a burgonyát és 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott fokhagymát, a megmosott, felaprított spárgát, és fűszerezzük. Még kb. 10 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Rakott zöldbab

vega_pokemontrainer4000

Ez a rakott étel volt a tegnapi és mai ebédünk, mivel megfáztam, én rozmaringolajos-fokhagymás céklasalátával ettem. Ezt nem volt idő...

Paradicsomos-fokhagymás csavart

vega_pokemontrainer4000

Hú, de nagyon egyszerű és finom ez a ropogtatni való. Egyetlen baja van: gyorsan elfogy. 🙂 Nemrég csomagot kaptunk a...