magdireceptek

Szezámmal szórt paradicsomos, padlizsános, tofus ragu

Ma tésztaételt szerettünk volna enni, és mivel van padlizsánunk, padlizsános ragut készítettem.

Kevés vízen újhagymát pároltam, majd erre tettem rá kockára vágott 1 óriás padlizsánt :), 2 gerezd fokhagymát és egy kaliforniai paprikát, 2 paradicsomot.

Sóztam, köménymaggal és nagyon kevés majorannával ízesítettem, „borsikafüveztem”, és pároltam, addig, amíg a padlizsán kezdett megpuhulni (kb.5-8 perc).

Majd egy közepes méretű paradicsomkonzervet és kevés olajat, vizet tettem hozzá,  és összefőztem pár perc alatt. Közben tofut pirítottam (olaj nélküli serpenyőben), és ezt is hozzákevertem. A szezámot a legvégén tettem hozzá.

Ha mediterrán ragut szeretnék, ugyanúgy készítem, csak friss bazsalikomot, esetleg szárított paradicsomot, olajbogyót teszek hozzá. Úgy is rendkívül finom. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán krumpligombóc leves

vega_pokemontrainer4000

Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az...

Édes élet a Vital-Sweet-tel

Magdi

Az elmúlt évek során számos kérdést kapok tőletek az édesítés témakörében: én mit használok kristálycukor helyett a mindennapokban; illetve most...

Alma-metamorfózis: töltött alma

vega_pokemontrainer4000

Mostanában igyekszem minél inkább kiiktatni a cukrot az ételeinkből. Szinte mindig mézet használok helyette. Ez is mézes csemege lett. Most...