magdireceptek

Szezámmal szórt paradicsomos, padlizsános, tofus ragu

Ma tésztaételt szerettünk volna enni, és mivel van padlizsánunk, padlizsános ragut készítettem.

Kevés vízen újhagymát pároltam, majd erre tettem rá kockára vágott 1 óriás padlizsánt :), 2 gerezd fokhagymát és egy kaliforniai paprikát, 2 paradicsomot.

Sóztam, köménymaggal és nagyon kevés majorannával ízesítettem, „borsikafüveztem”, és pároltam, addig, amíg a padlizsán kezdett megpuhulni (kb.5-8 perc).

Majd egy közepes méretű paradicsomkonzervet és kevés olajat, vizet tettem hozzá,  és összefőztem pár perc alatt. Közben tofut pirítottam (olaj nélküli serpenyőben), és ezt is hozzákevertem. A szezámot a legvégén tettem hozzá.

Ha mediterrán ragut szeretnék, ugyanúgy készítem, csak friss bazsalikomot, esetleg szárított paradicsomot, olajbogyót teszek hozzá. Úgy is rendkívül finom. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos-zöldséges rudacskák

vega_pokemontrainer4000

Egyik nap ez volt a vacsoránk. Rendkívül finom, egészséges és laktató fogás. 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg franciasaláta mirelit zöldségkeverék4-5 rózsa...

Álomreggeli: granola joghurttal

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, tápláló, nem hízlal és egészséges. Kell ennél több?  Tudtátok, hogy lehet már ribizlit kapni? – mi bizony elcsábultunk,...