magdireceptek

Szezámmal szórt paradicsomos, padlizsános, tofus ragu

Ma tésztaételt szerettünk volna enni, és mivel van padlizsánunk, padlizsános ragut készítettem.

Kevés vízen újhagymát pároltam, majd erre tettem rá kockára vágott 1 óriás padlizsánt :), 2 gerezd fokhagymát és egy kaliforniai paprikát, 2 paradicsomot.

Sóztam, köménymaggal és nagyon kevés majorannával ízesítettem, „borsikafüveztem”, és pároltam, addig, amíg a padlizsán kezdett megpuhulni (kb.5-8 perc).

Majd egy közepes méretű paradicsomkonzervet és kevés olajat, vizet tettem hozzá,  és összefőztem pár perc alatt. Közben tofut pirítottam (olaj nélküli serpenyőben), és ezt is hozzákevertem. A szezámot a legvégén tettem hozzá.

Ha mediterrán ragut szeretnék, ugyanúgy készítem, csak friss bazsalikomot, esetleg szárított paradicsomot, olajbogyót teszek hozzá. Úgy is rendkívül finom. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Napon szárított paradicsomos kenyérke

vega_pokemontrainer4000

Egy kedves arab ismerősömtől kaptam anno ilyen lepénykenyérkét és azóta nagyon szeretem. Most, hogy a Naturpiac jóvoltából kaptunk nagyon finom,...

Köszöntöm a 100. rendszeres olvasót :)

vega_pokemontrainer4000

Az elmúlt hónapban közel 10.000 oldalmegtekintés történt, és megérkezett a 100. rendszeres olvasó is! Őt  (Nagy-Szövetes Annamária – remélem, jól...