Nem egy gyors étel, ha a kolbászt is aznap készítjük, de ha az rendelkezésünkre áll, hipp-hopp készen van.
Hozzávalók:
5 dl paradicsompüré
2-3 tk. eritritol
2-3 tk. ételízestő
citromlé, bazsalikom – ízlés szerint
1 nagyobb padlizsán
2 rúd szejtánkolbász
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csomag lasagne lapok
3-4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és olaj+ víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt és a szintén felkockázott szejtánkolbászt. Mindezt addig pároljuk, amíg a padlizsán meg nem puhul. Mindig csak annyi vizet adjunk hozzá, amennyi elég ahhoz, hogy ne égjen le. Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a fűszereket, és főzzük össze.
Egy olajozott tepsibe tegyünk lasagne lapokat, tegyük rá a szósz harmadát, majd reszelt növényi sajtot, majd ismét tészta, szósz és sajt, majd tészta, szósz és sajt következik. A legvégén sajttal borítsuk. Én mivel sok sajtot raktam közé, ill. kicsit leveses lett, morzsával szórtam meg.