Hozzávalók:
50 dkg burgonya (hamozott mennyiség)
5 dkg durumliszt
10-10 dkg finomliszt és zabliszt
Só
—
1 csomag fagyasztott spenót vagy nálunk 1/2 kg friss spenót a kertből
2 ek.olaj
2 ek.liszt
Kb.3 dl növényi tej
Só, fokhagyma-ízles szerint
Elkészítés:
A krumplit héjastul megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. Sajtreszelővel lereszeljük. Hozzákeverjük a liszteket, sót és 8 részre szedve rudakat formálunk belőle. Ezeket felvagdossuk és a kis darabokat villával megnyomjuk. Forrásban lévő vízbe dobjuk őket és ha feljöttek a víz tetejére, meg kb. 8-percig főzzük őket. Ez tűzhely függő, figyeljük az állagukat. Egy szűrőbe öntjük, kicsit àtmossuk és egy olajjal meglocsolt edénybe helyezzük tàlalàsig őket.
A spenóthoz az olajat és lisztet egy edényben összekeverjük és pirítjuk, rátesszük a spenotleveleket vagy a fagyasztott spenótot, sózzuk, fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük natúr növényi tejjel vagy tejszinnel. Amikor megfőtt /kiengedett a spenót, osszeturmixoljuk.